Alcoolul este viata si viata e alcool!

Dupa intamplarea cu babele, din autobuzul 11, iata alta intamplare inedita, cu trei protagonisti omniprezenti in viata socio- culturala din cuprinsul plaiurilor mioritice, narata, fireste, de Cosmin:


"Daca saptamana trecuta am fost prins in plin delir religios, astazi am asistat la tehnicile de antrenament fizic, si posibil moral, al muncitorilor din constructii. 
A, B si C sunt de mult cunoscuti de ai mei, nu o data nimerind pe scaun langa ei (prefera locurile din spate). Desi se cunosc, de cele mai multe ori lucreaza separat, insa, asemenea practicantilor de Tai Chi isi efectueaza antrenamentul de dimineata impreuna.
A)Oltean, slabut, atlet in arta dezacordului, abuzeaza de perfectul simplu incat ajungi sa te indoiesti de existenta perfectului compus in limba romana
B)Ardelean, mai barbos ca Dromichete, criptic in exprimare, pare adancit in permanenta in ceva altfel nu se intelege de ce raspunde cu doua intrebari in urma, mare prieten al vietuitoarelor vii asa explicandu-se gandacul de bucatarie care i se plimba intr-o dimineata pe „shalopeta”
C)Moldovean, din Roman, poarta aceeasi sapca de cca 9 luni, vorbeste si se foieste pe scaun de parca ar fi pe amfetamina, a avut ceva dinti in exces de aceea a renuntat la unii de jos, partea stanga.

Autobuzul 11, dus
A)Si ia zi Ionica fuseshi acasa, te-ntorseshi repede, ai? Aduseshi ceva, io fusei da’ venii doar cu nishte tuica, ca vin’ nu ma lasa muierea sa iau.
B)Ie, mah! Am fo, mah. Luat.
A)Luashi ce? Luashi tuica, luashi vin, luashi palinca. Ce luashi, mah?
B)Palinca.
A)continua sa vorbeasca vreme de doua statii despre alcool, perioada in care B) ca sa nu piarda caldura raspunde prin interjectii si cuvinte scurte. Urca C) dar nu urca singur. Omul duce dupa el un miros care te duce cu gandul la bautura si un alt miros definitoriu pentru cei ce poarta un necontenit razboi de gherila in autobuzele patriei cu sapunul.
C) She fashetzi, hai? Shezi ghinishor acolo pi locul tau Ionica ca nu stau.
B) Merem tot la Trans Agape sa luam?
C)She sa luam? Am io cu mini doi litri di Albacher sa ni-ncalzim asha di-nsheput.
Sfarsit! A trebuit sa cobor si nu e un mister ca oamenii au inceput ziua de munca cu bautura si o termina probabil tot asa. De obicei in grupul lor apar si altii, insa ei sunt constanti si am fost uimit de diferentele intre ei dar de subiectul comun, bautura. 90 la suta din discutiile lor sunt despre asta."

0 comentarii:

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur