25 de ore de teatru non-stop - Respiră. Teatru.

Bogdan Sărătean, presedintele asociatiei culturale BIS, coordonatorul festivalului maraton de teatru de la Sibiu ajuns la a doua editie, explica in cateva cuvinte ce inseamna cele 25 de ore de teatru non-stop:

"A fost un vis, un gând nebun al Trimbulinzilor. Ei au vrut să Respire Teatru, de Ziua Mondială a Teatrului. Ei au căutat să creeze lumi, să comunice cu ceilalţi prin emoţia cea vie pe care doar actul teatral o posedă.

Festivalul nostru a fost un gând nebun, îndrăzneţ, care acum începe să crească, şi să trăiască.
Horaţiu Mălăele, Dan Puric, douăzeci de spectacole şi evenimente care de care mai îndrăzneţe. Nouă secţiuni, şapte locaţii, actori tineri de pe două continente cam asta va însemna a doua ediţie a maratonului teatral „25 de ore de teatru non-stop”. Am crescut şi creştem într-un oraş cu tradiţie culturală, cu tradiţie teatrală.
Ne-a inspirat anul 2007, care nu întâmplător este anul înfiinţării trupei de teatru tânăr Trimbulinzii; ne-a inspirat şi ne inspiră enormul şi sublimul Festival Internaţional de Teatru al Sibiului; şi nu în ultimul rând, ne inspiră acest oraş minunat, cu un public atât de valoros şi de receptiv, cu străzile lui, cu cafenelele lui, cu aerul lui.
Vrem să dăruim publicului câte ceva din bucuria noastră de a fi.
Şi iată că oraşul ne primeşte, ne îmbrăţişează.
Mulţumim, Sibiu."

0 comentarii:

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur