Yamanote Jijosha - a treia oara la FITS!

Yamanote Jijosha se afla a treia oara la Sibiu in cadrul FITS-ului. Daca in 2009 a fost prezenta cu Titus Andronicus iar in 2010 cu Oedipus Rex, anul acesta, astazi mai exact, vor pune in scena spectacolul Keisei Hangonko, cum ne-au obisnuit deja, cu casa inchisa.
Keisei inseamna o prostituata si Hangonko inseamna fum de tamaie in care apar mortii. Spectacolul din aceasta seara care va avea loc la Teatru National Radu Stanca este o poveste din epoca Muromachi, personajele fiind pictorul Kano Motonducare a fost implicat intr-un conflict cu familia Rokkaku din regiunea Omi si o prostituata, Miya, care se indragosteste de el, insa nu se pot casatori oficial si moare de dragoste ranita. Miya insa revine sub forma de stafie in camera lui Motonobu umpluta cu fum de tamei. Acest spectacol cuprinde mai multe scene cunoscute in cadrul teatrului de kabuki, de exemplu alaturi de dragostea celor doi se imbina si conflictul dintre Banzaemon si Nagoya Sanza si activitatea impresionanta a pictorului balbait din Otsu. Conflictul dintre politica si arta este o tema moderna, dar universala.
Yamanote Jijosha a fost fondata de Masahiro Yasuda in 1984 si de-a lungul timpului a experimentat mai multe metode de teatru. Stilul cu care s-au consacrat se numeste Yojo-han. Acest stil presupune ca, corpul actorilor sa nu stea drept niciodata iar miscarea este incetinita, mentinand o pozitie instabila. Replicile sunt corelate cu miscarea i sunt eliberate cand actorii se opresc grupati in formatie estetica.
Daca nu ati vazut Yamanote Jijosha pana acum...n-ati vazut mare lucru! foto: mediafax

0 comentarii:

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur