Sunt bugetar! Cat mai exist?

Iata ca s-a facut dimineata! Sunt matinal astazi! Aseara am adormit, fericit, gandindu-ma cat de bine o sa-mi fie azi la serviciu, de bugetar, caci nu voi mai fi nevoit sa stau cu cojocul pe mine, deci nu voi mai tremura de frig.
Nu stiu cum e la voi dar in umila mea locuinta a pornit centrala, si in dimineata asta, intr-o veselie, pesemne inca este iarna afara ori in casa nu sunt mai mult de 26 de grade C. Deci e iarna...

Afara frig in tara criza! Mi-au confirmat asta prietenii din sistemul sanitar, alti bugetari, care daca in vremurile de odinioara iti prescriau sa-ti cumperi fase daca vroiai sa-ti puna mana in ghips, ori branule roz daca vroiai sa pupi perfuzii, acum pe langa traditionala spaga trebuie sa iti cumperi si patul in spital in caz de Doamne fereste este vital sa fii internat.

De asemenea mi-au mai confirmat ca e criza mai multi prieteni, politisti de pilda - bugetari si ei, care daca in vremurile bune scoteau bani din buzunare pentru a patrula pentru siguranta noastra acum scot si pentru niscai hartie pentru imprimanta. Cei mai norocosi, caci cei mai putin norocosi si-au adus la serviciu si imprimanta de acasa.

Ca este criza va spun si eu care, spre deosebire de alti colegi - bugetari fireste - care au dus la serviciu mult mai multe decat mine , daca saptamana trecuta mi-am dus la serviciu un scaun ergonomic, piesa rara ce-i drept, caci se preconizeaza vremuri in care voi sta mai mult la serviciu decat acasa, astazi imi duc la serviciu un calorifer, gratie prietenilor care si-au facut mila de mine.

Nu mai stiu ce reclama insipida avea ca slogan viitorul suna bine dar ma astept ca in viitorul apropiat sa platesc impozit pe terenul de sub scaunul pe care l-am dus de acasa la serviciu sau, de ce nu, sa platesc...curentul pe care il consuma caloriferul imprumutat de la prieteni.
Asa sta treaba cu bugetareala, tare sunt curios voi ce ati dus/duceti de acasa la serviciu. (daca nu aveati subiect de postare v-am dat eu acum)

4 comentarii:

Andy spunea...

Mai...stii ca n-are rost sa spunem ce am adus de acasa la serviciu...pentru ca tot asa cei care NU sunt in sistemul bugetar nu cred povestea asta,oricum..."VIITORUL NU SUNA BINE" !!

Ciprian D. spunea...

Mare dreptate! Sloganul asta suna binisor, din pacate :D

_lua_ spunea...

Estou te seguindo!!!

bjs da lua.

=)

Costin Comba spunea...

@ Andy : scuze ca ma bag si eu in seama. Chiar daca nu esti din sistemul bugetar, terbuie sa fii putin tampit sa nu intelegi. Eu lucrez la privat. Acel privat presteaza servicii, furnizeaza servicii cater oameni, deci si cater bugetari. Pai daca eu sunt dobitoc si ma bucur ca ii arde pe poilitisti sau doctori sau profesori, ar terbui sa fiu la fel de cretinoid si sa inteleg ca imi scade patronul salariu din cauza bugetarilor care nu mai au locuri de munca sau au salariul micsorat. Sau ca daca mama e la pensie, nu va mai avea atatia bani pt medicamente, deci va terbui sa o ajut eu. Asta este situatia pur subiectiva si materialista.
Eu inteleg foarte bine drama prin care trec bugetarii.
Criza este un motiv de a strange bani pentru anul electoral. Se vor gasi destui care sa ii mai voteze

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur