Limba noastra-i o comoara... S-o ucidem, si s-o-ngropam in adancuri!

Zilele trecute, Orin, mi-a atras atentia (sarut mana Orin, sincer, apreciez) ca precum magarul din poveste - am ras eu, ciob, de oala sparta, poate din neglijenta, poate din nestiinta sau poate din sadism nativ, ori dobandit - nu m-am sfiit a chinui (a se intelege a supune la perversiuni) limba romana.
Mea culpa! Admit ca am facut greseli pe care le-as fi putut evita daca as fi fost mai atent; mea culpa daca voi mai face greseli pe care nu le voi evita, probabil, din lipsa de atentie sau graba, nestiinta sau sadism.

Cautand sa gasesc adevarati maestri in materie de masacrare a limbii romane, am gasit diverse greseli, grave sau ilare, in rapoartele C.N.A.-ului, si mare mi-a fost bucuria.

Conform rapoartelor realizate de specialistii Institutului de Lingvistica "Iorgu Iordan - Al. Rosetti" al Academiei Romane, p(r)ostul OTV, lider in topul greselilor, a inregistrat, in medie, 89 de erori pe luna, in perioada 20 martie-20 aprilie, si 90 de greseli in intervalul 20 mai -20 iunie.
Raportul de consultanta privind calitatea limbii romane folosite in audiovizual, intocmit de specialistii Academiei Romane, si rezultatele monitorizarii a 4 posturi de radio si a 12 posturi de televiziune cuprinde 26 de pagini.

Apropo de OTV, pe SYNTAGMA NEXUS o excelenta postare, la obiect, despre „Luminita de la capatul tunelului...cuiva”!

2 comentarii:

Orin spunea...

Cu plăcere! Apreciez faptul că îţi asumi greşelile. Am eu un fix lingvistic, mă deranjează mult greşelile ortografice sau cele de exprimare şi mai ales faptul că este plină presa de ele, lucru care mi se pare inadmisibil! Acum mă bucur că la serviciu am diacritice :)

Neamtu' spunea...

Vedetelor le este permis orice. Nu stiai? Si nu numai ca gresesc, dar sunt si imitati. De aceea, dupa cum se vede cu ochiul liber, nimeni nu mai vorbeste corect. Sau scrie corect. Si exemple sunt.. zilnic.

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur