Psihologic: Blindness

Blindness in regia lui Fernando Meirelles, cunoscut dupa prea cotatul City of God, este un film usor imprevizibil, in sens peiorativ.
Realizat, in pofida originii regizorului, parca dupa metodica cursului de regie americaneasca, pe tot parcursul filmului exclamam genialitatea scenelor dar cu sentimentul ca ceva lipseste. Minusul resimtit s-a dovedit a fi originalitatea.

Multi critici de-adevaratelea, nu pseudo ca mine, acuzau obscuritatea scenelor si mai ales faptul ca nu trebuie sa primesti un pumn in nas pentru a realiza ca violenta exista. Iritant, frustrant chiar este si faptul ca fiecare personaj exagereaza pentru a scoate in evidenta „realitati ale umanitatii”.

Blindness poate fi considerat un film pacifist, gratie retetei de regie de care vorbeam la inceput, fara discriminari sociale, rasiste ori de alta natura.
Daca sunetul si coloana sonora incearca sa mareasca valoare de ansamblu, finalul brusc distruge totul scotand in evidenta dilentantismul.

Blindness in cateva cuvinte: negrii, violuri, doctor, prostituata, asiatici, scelerati, sotia perfecta, crima, inocenta infantila, nuditate, putere, camin, sex, demnitate stuff, egoism, altruism conditionat, limitate pe rand in umanitate, individualitatea constiintei umane si de grup, societati limitate.

2 comentarii:

Lucian spunea...

deloc nu mi-a placut filmul asta

Dee spunea...

n-a fost o ecranizare chiar proasta... dar... e mult mai buna cartea!

Copyright © C i t a d e l a. . .S i b i a n ă - Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes - Sponsored by Internet Entrepreneur